FAQ

Waarom heet dit project Guldenwater?

Guldenwater is een verwijzing naar de rijke geschiedenis van Delft. Het noordelijk deel van de Van Leeuwenhoeksingel werd in het verleden namelijk Gulde(n)water genoemd.

Hoe blijf ik op de hoogte van Guldenwater?

Via deze website kunt u zich inschrijven als geïnteresseerde en wordt u automatisch door ons op de hoogte gehouden. Ook kunt u ons volgen via Facebook

Ik heb destijds meegepraat met de Woonexpress. Is er wat met deze ideeën gedaan?

Jazeker. De suggesties die zijn gedaan bij de Woonexpress hebben als startpunt en inspiratie gediend voor de ontwerpen van Guldenwater.

Wanneer start de verkoop van Guldenwater?

De start verkoop van Guldenwater is 7 maart 2018. Als u zich inschrijft via deze website als geïnteresseerde houden wij u op de hoogte.

Waarom zijn alle woningen in Guldenwater zonder gasaansluiting?

De gemeente Delft legt in Nieuw Delft geen gasnet aan. Daarom worden alle woningen in Nieuw Delft zonder gasaansluiting uitgevoerd, zo ook de parkwoningen en appartementen in Guldenwater. Warmte en warmtapwater worden opgewekt door middel van Warmte en Koude opslag (WKO) in de bodem in combinatie met een warmtepomp in de woning. Als Ballast Nedam Development juichen wij dit toe omdat dit een duurzamere en toekomstbestendige keuze is. U hoeft niet zelf te investeren in de installaties voor WKO en warmtepomp. Dat gebeurt door een Energie Exploitatie Maatschappij die deze installaties aan u verhuurt en gedurende minimaal dertig jaar het functioneren ervan garandeert. U geniet van het comfort en hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud.

Zijn er parkeerplaatsen in Guldenwater?

In Guldenwater is een garage voor 104 auto’s opgenomen. Dat is minder dan een parkeerplaats per woning. Dit is gebaseerd op de ervaringen dat autobezit en -gebruik op een goed per OV bereikbare locatie, zoals Guldenwater, dat vlak bij het NS-station Delft Centraal ligt, kleiner is dan elders. Voor alle grotere koopwoningen is zeker een parkeerplaats beschikbaar.

Hoeveel woningen komen er in Guldenwater?

In Guldenwater worden 7 grondgebonden parkwoningen en 177 appartementen gerealiseerd. De 7 parkwoningen en 41 appartementen worden begin 2018 in verkoop gebracht. De overige woningen zullen in het vrije sector segment worden verhuurd.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de woningen opgeleverd?

De bouw van Guldenwater start in 2018. Guldenwater is een groot project. Alhoewel de bouwtijd van veel factoren afhankelijk is, zoals de levertijd van materiaal en het weer, verwachten we het complex binnen 24 maanden na start bouw op te kunnen leveren. Naar mate de bouw vordert kunnen we hier steeds betere prognoses voor afgeven.

Gaat Ballast Nedam Development nog meer projecten ontwikkelen in Nieuw Delft?

Jazeker, Ballast Nedam Development gaat nog een aantal andere velden ontwikkelen. De volgende projecten liggen in het van Leeuwenhoekkwartier en in het Abtwoudsehof.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een nieuwbouwhuis?

Een nieuwbouwhuis voldoet aan de nieuwste eisen op woongebied. Alles is nieuw en alles werkt uitstekend. Op vrijwel alles krijgt u als koper garantie en onderhoudskosten zijn er de eerste jaren bijna niet. Bovendien kunt u de woning helemaal naar uw smaak afwerken.

Ik heb een vraag, waar kan ik terecht?

Voor al uw vragen kunt u terecht bij Van Silfhout & Hogetoorn wereldmakelaars, 015-212 52 88 info@vansilfhout.nl